Technology Watch

ONSDAG 6. og TORSDAG 7. NOVEMBER 2013


Forny deg eller dø! 

Norsk industri møter sin skarpeste konkurranse noensinne. Globalisering gjør verden mindre og stadig raskere kunnskaps- og teknologiutvikling kvesser konkurrentene. Aldri har det vært viktigere å fokusere på nyskapning og innovasjon, for å ligge hestehodet foran konkurrentene. 
Tech Watch på Kongsberg SUMMIT 2013 setter strategisk innovasjon på dagsorden. 
Vi fokuserer på innovasjonsledelse, og forteller hvordan din bedrift kan ta spranget fra kontinuerlig forbedring til kontinuerlig fornying. 
 
Siden krigen har vestlige bedrifter tatt til seg Kaizen’s kontinuerlige forbedring. I tiår har vi utviklet teori og metoder for total quality management, prosjektstyring og produktstyring. Dagens markeder krever mer nyskapning og innovasjon. Utfordringen er å komme fra en kontinuerlig forbedringsprosess til en kontinuerlig innovasjonsprosess. Hvordan jobber du med strukturerte idéprosesser? Temaet for årets Tech Watch handler om innovasjon som strategisk ledelse, og ser på tidligfasen i idéarbeidet. I arbeidet med programmet er det lagt vekt på en blanding mellom teori og praktiske erfaringer. Foredragsholderne er verdt å høre på hver for seg, og her byr vi på en sjelden samling godbiter. 
Tech Watch gir deg i år verdens mest effektive måte å lære om fremtidens bedriftsledelse.

Foredragsholdere på Technology Watch

Konferansen starter onsdag 6.november  kl. 13.00 – registrering og lunsj fra kl. 12.00.  

Tore Ulstein

 

 NHO president Tore Ulstein
Viseadm. direktør, Ulstein Group ASA

 Tore Ulstein ble valgt til ny president i NHO i mai 2013.  Ulstein er utdannet sivilingeniør og har doktorgrad fra NTH (nå NTNU). Han har vært med på utviklingen av kunnskapsparken i Ålesund, NCE Maritime i Ålesund i tillegg til den maritime innovasjonsgruppen i Norsk Industri.  Han brenner for verdiskaping og kompetanse.  Ulstein tar for seg innovasjonskraft i sitt foredrag under Kongsberg Summit – Globale muligheter!

  Lillian OlsenLillian Olsen (full bio)
Daglig leder, Halogen

Lillian Olsen har ledet Halogen, Norges største teknologiuavhengige designmiljø i 13 år. Hun har gjennom de siste årene tatt selskapet fra å være eksperter på digitale brukergrensesnitt til også å bli et strategisk kompetansemiljø med fokus på servicedesign, design av kritiske systemer, innovasjons- og arbeidsprosesser.  Lillian er engasjert i hvordan både privat og offentlig sektor kan bli bedre til å utnytte sine ressurser, og hun fokuserer spesielt på innovasjon og problemløsning innenfor ekstreme industrier og helsesektoren. Halogen har oppdrag hos virksomheter som Statoil, Kongsberg Maritime, Aibel, Kongsberg Defence & Aerospace, Aker Solutions, Statkraft, Hydro, DIPS, Difi mfl.
Foredraget hennes heter: "Hva for hvem før hvordan! (Vi må slutte å være så redd for problemer og så glad i løsninger.)"  

Anne Karin NordskagAnne Karin Nordskag (full bio)
Daglig leder og rådgiver, Krystallklart budskap as

Nordskag er daglig leder i Krystallklart budskap AS hvor hun underviser i retorikk, presentasjonsteknikk og effektiv møtegjennomføring. Hun har en mastergrad fra Handelshøjskolen i Århus og har jobbet med innovasjonsutvikling, salg og category management fra bedrifter som Prentice hall, Orkla og Aller media. Anne Karin brenner for god og effektiv kommunikasjon for å skape gode prosesser og gode resultater. 
Foredraget hennes heter: "Innovasjon i robuste klynger

   Adrian PaulsenAdrian Paulsen (full bio)
Servicedesigner & Interaksjonsdesigner, Halogen

Adrian Paulsen er service designer og interaksjonsdesigner i Halogen. Han jobber med system- og servicedesign, konseptutvikling og visuell kommunikasjon.  Han har vært ansatt i Halogen siden 2012, og har tidligere jobbet som freelance designer med kunder som Storebrand, Brude Safety, Devotek, Snøhetta Design, Norsk Design Råd, Simula Research Laboratory, Novelda, Gjensidige. Paulsen har undervist ved Arkitektur og Designhøyskolen i Oslo på BA og MA nivå i Service Design og Systemorientert Design. Han er utdannet MA i IndustriDesign fra Arkitektur og Designhøyskolen i Oslo.
Foredraget hans heter: "Et godt bilde inspirerer mange 1000 ord"

 Leif Erling AasanLeif Erling Åsan (full bio)
Linjebygg Offshore

Leif Erling har jobbet med innovasjon gjennom hele sitt yrkesaktive liv. Først med utvikling og salg av sikringsprodukter for arbeid i høyden knyttet til fremveksten av offshore industrien i Norge. Senere med utvikling av medietjenester i Romsdals Budstikke. I dag er han internt sertifisert innovasjonsfasilitator og sentral i Linjebygg Offshores TEMPO prosess for akselererte innovasjonsproseser.
Foredraget hans heter: "LBO's structured approach to innovation, the "hands on" storry and  experiences from one of their certified internal facilitators"

   Thomas HegghammerThomas Hegghammer (full bio)
Seniorforsker, Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI)

Thomas Hegghammer begynte ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) i 2001, og har vært direktør for forskning på terrorisme siden 2011. Hegghammer har en imponerende CV med bla. M.A. og M.Phil. i Midt-Østen studier fra Oxford University, samt Ph.D. i statsvitenskap fra Sciences-Po in Paris. Han er 2012-13 Zuckerman fellow ved Stanford University’s Center for International Security and Cooperation (CISAC). Han har tidligere vært stipendiat ved New York University, ansatt ved Institute for Advanced Study ved Princeton, fellow ved Harvard Kennedy School, post doc. stipendiat ved Princeton University, og gjestestipendiat ved King’s College London.
Foredraget hans heter: "Hva kan McKinsey lære fra Al Qaida, Organisasjonsmessige utfordringer i terrorgrupper"

 Chris BangleChris Bangle (full bio)
Managing Director, Chris Bangle Associates, S.R.L
Christopher Edward Bangle, bedre kjent som Chris Bangle, var sjefsdesigner hos BMW fra 1. oktober 1992 til 3. februar 2009.  Chris Bangle leder nå sitt eget firma, som han etablerte i Clavesana,  etter å ha forlatt BMW AG . Chris Bangle Associates s.r.l. (CBA) er et Design Management Consultancy som fokuserer på produkter og ideer som beveger verden – fysisk eller følelsesmessig.  CBA består av «Associates», dvs. alle som er involvert i et prosjekt: klienter, markedsførere, ingeniører, produksjonsteknikere og designere slår seg sammen for å lage nyskapende, visjonær og modig design. 
Foredraget hans heter: "The Fuzzy front end of innovation"

 

Saskia Muijsenberg

Saskia Vd Muijsenberg (full bio
Biomimmicry NL

 

Saskia er grunnlegger av biomimicryNL, eier av nododo, og sertifisert Biomimicry Professional med over 15 års erfaring innen markedsføring, endringsledelse og strategisk innovation.  Hun er oppnevnt som sakkyndig rådgiver for EU Horizon 2020 rådgivende gruppe.  Sammen med en rekke Fortune 500-selskaper (f.eks Lead GameChanger Innovation Workshop Program med Shell) katalyserer Saskia innovasjon ved å få andre til å utforske livets designstrategier for å utvikle nye ideer til solide forretningsmuligheter.
Foredraget hennes heter: "Biomimicry, A glimpse into the world's most advanced design lab"

  Hermundur SigmundssonHermundur Sigmunnson (full bio)
Professor i psykologi, NTNU

Sigmundsson er professor i biologisk psykologi ved Psykologisk institutt, NTNU og leder for forskningsgruppen for læring og ferdighetsautvikling.
Foredraget hans heter: "Hjerne, læring og ferdighetsutvikling: fra teori til praksis"


 

 Casper BoksCasper Boks (full bio)
Professor i bærekraftig produktdesign, NTNU

Casper Boks er professor i bærekraftig produkt innovasjon og avdelingsleder ved Institutt for produktdesign (IPD), NTNU siden 2007. Han har tidligere vært assisterende professor ved Fakultet for Industrial Design Engineering ved TU Delft (doktorgrad i 2002), og hans forskningsinteresser inkluderer bærekraftig produktinnovasjon og utdanning generelt, og design for bærekraftig atferd spesielt. 
Foredraget hans heter: "How can designers make users behave in socially desirable ways? And…is that up to them anyway?"
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Link til påmelding og program finner du her...Technology Watch er Devotek`s bidrag til Teknologidagene i Kongsberg.

 Del: